فرزاد اوجانی با بیان این که صادرات صنایعدستی در سه ماه ابتدایی سالجاری نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته، ۵۳ درصد رشد کرده است، گفت: در سال گذشته، مجموعا حدود ۱۶ تن صنایعدستی به ارزش ۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار صادرات انجام شده که در سال جاری در سه ماه ابتدایی سال، حدود ۲۶ تن صادرات به ارزش ۷۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار انجام شده است.
مدیرکل دفتر تجاری سازی و بازاریابی معاونت صنایعدستی با بیان این که استانهای تهران، خراسان رضوی، آذربایجان غربی، کرمانشاه و ایلام درصدر این صادرات از نظر ارزش دلاری در بازه زمانی سه ماهه اول سال جاری قرار دارند، افزود: تهران حدود ۳۰ میلیون دلار، خراسان رضوی حدود ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار، آذربایجان غربی حدود ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار، کرمانشاه حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار و ایلام حدود ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار صادرات در سه ماهه ابتدایی امسال داشتند.
او در خصوص جزئیات این صادرات به انواع رشتههای صنایع دستی فلزی، صنایع دستی چوبی، دست بافته های غیرداری و داری،نساجی و رودوزی های سنتی، فلزات گرانبها، سفال و سرامیک، شیشههای سنتی و صنایع دستی چرمی اشاره کرد.
اوجانی با اشاره به این که در بازه زمانی نامبرده در سال گذشته شاهد ۷۹ درصد رشد دلاری و ۸۶ درصد رشد وزنی در صنایع دستی فلزی بودیم، گفت: صادرات صنایع دستی در بازه مشخص شده، برای صنایع دستی چوبی ۷۴ درصد رشد وزنی و ۷۵ درصد رشد دلاری در سه ماه دوم سال ۱۴۰۳ بوده است.
مدیرکل دفتر تجاری سازی و بازاریابی معاونت صنایعدستی در خصوص دست بافتههای داری و غیرداری با بیان این که رشد وزنی صادرات ۶۱ و رشد دلاری صادرات این محصولات ۶۹ درصد بوده است، تصریح کرد: در همین بازه زمانی در امسال صادرات محصولات روزدوزی های سنتی و نساجی ۴۹ درصد رشد وزنی و ۵۸ درصد رشد دلاری داشته است.
او با اشاره به این که فلزات گرانبها ۳۱ درصد رشد دلاری در حوزه صادرات داشته است، بیان کرد: صادرات از حدود ۱۳ میلیون دلار در سه ماهه اول سال گذشته به حدود ۱۸ میلیون دلار در همین بازه زمانی در سال جاری رسیده است.
اوجانی با اشاره به این که در حوه صادرات سفال و سرامیک ۸ درصد رشد وزنی و ۱۲ درصد رشد دلاری در بازه زمانی سه ماهه ابتدایی سال نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته ثبت شده است، خاطرنشان کرد: در حوزه شیشه های سنتی ۲۳۰ درصد رشد وزنی و تنها ۴ درصد رشد قیمت به دلار ثبت شده است.
مدیرکل دفتر تجاری سازی و بازاریابی معاونت صنایعدستی با بیان این که در حوزه محصولات چرمی رشد منفی صادرات ثبت شده است، گفت: در این حوزه رشد منهای ۴۵ درصد وزن و منهای ۶۱ درصد قیمت دلاری ثبت شده است.
او در پایان تاکید کرد: در خصوص سایر صنایع دستی ۱۶۸ درصد رشد وزنی محصولات در حوزه صادرات و ۶۹ درصد رشد قیمت ثبت شده است.
انتهای پیام/
نظر شما